Khamis, 7 Jun 2012

MAJLIS ILMU


Politik Kuno UMNO Bkt Gantang! Halang Jalan, Bakar Bendera PAS, Terbalikkan Meja


Disebabkan tak puas hati,tak senang hati,tak tenteram jiwa... maka ahli-ahli UMNO diTaman Berkat didalam Parlimen Bukit Gantang telah melakukan tindakan 3 serangkai yang jelas menampakan sikap kebudak-budakan dalam politik.

Kes pertama:
Pada 28 mei 2012 berlangsung malam ceramah di Taman Berkat berlaku satu eksiden kecil apabila ada pihak cuba mengagalkan program ceramah anjuran PAS Taman Berkat. Menurut maklumat dari lokasi kejadian keadaan menjadi sedikit tegang apabila sebilangan kecil yang dipercayai ahli UMNO cuba menghalang penduduk tempatan mengunakan jalan taman untuk menuju ke lokasi ceramah yang berlangsung dihadapan markaz PAS [Rujuk berita di bawah]

Kes kedua:

Dilaporkan pada malam ceramah 28 mei 2012 terjadi satu kejadian yang tidak wajar berlaku yang mana ada pihak (Dipercayai tindakan ahli UMNO) telah membakar bendera PAS,berikutan kejadian itu pihak PAS Cawangan Taman Berkat bersama PAS Kawasan telah membuat satu laporan polis di balai Polis Simpang pada hari ini.Laporan polis ini dibuat bagi menentukan supaya kejadian sebegini tidak beulang lagi dimasa akan datang.

Ketua Cawangan PAS Taman Berkat bersama wakil PAS Kawasan menunjuk-kan laporan polis serta gambar bukti kejadian bakar bendera dihadapan Balai Polis Simpang

Salinan Laporan Polis

Kes Ketiga:

Menurut sumber dari seorang ahli PAS diCawangan Taman Berkat bahawa kejadian bakar bendera ini telah menyebabkan salah seorang yang dipercayai JKKK ( UMNO la tu...hahaha...) menjadi berang apabila ditanya mengenai kejadian ini disebuah kedai makan. Beliau telah menebalik-kan meja makan setelah ditanya kepadanya angkara siapa yang melakukan dan siapa dalangnya yang membakar bendera PAS. -Orang ni/PASPB

Tahniah kepada Polis Simpang Taiping dan Unit Amal PAS Bukit Gantang kerana amalkan demokrasi dan intergriti
Dipercayai orang UMNO (Cekak pinggang) yang tidak puas hati dengan kehadiran ramai penyokong PAS ke tapak ceramah.
JKKK sedang berbincang dengan Unit Amal PAS bagi mententeramkan keadaan

Kelihatan anggota JKKK dan Unit Amal mendengar nasihat dan akur dengan arahan pihak Polis

Jabatan Pertahanan Awam (JPA) pun turut turun padang memantau setuasi
28 mei 2012 – Taman Berkat Simpang, berlaku satu eksiden kecil apabila ada pihak cuba mengagalkan program ceramah anjuran PAS Taman Berkat. Menurut maklumat dari lokasi kejadian keadaan menjadi sedikit tegang apabila sebilangan kecil yang dipercayai ahli UMNO cuba menghalang penduduk tempatanmengunakan jalan taman untuk menuju ke lokasi ceramah yang berlangsung dihadapan markaz PAS disini. Mereka melakukan ini dengan alasan-alasan yang tidak munasabah. Keadaan ini menyebabkan pihak Polis dari Balai Simpang tiba kelokasi bagi menjernihkan keadaan.

Menurut sumber dari seorang ahli PAS disini mendakwa bahawa sudah 2 kali sebelum ini program ceramah anjuran PAS Cawangan Taman Berkat Simpang yang bertempat di hadapan Markaznya cuba diganggu oleh pihak yang dipercayai penyokong UMNO dan kedua-dua rancangan tersebut gagal. Ceramah tetap berlangsung dengan jayanya tanpa kejadian yang tidak di-ingini.

Untuk cubaan kali ke-3 mereka bagi mengagalkan ceramah PAS juga gagal dan kali ini ianya berjaya diselesaikan dengan aman dan keadaan kembali normal apabila pihak keselamatan dari Balai Polis Simpang dan Unit Amal PAS Bukit Gantang berjaya mententeramkan keadaan tanpa sebarang kejadian yang tidak di-ingini. PAS Kawasan Bukit Gantang merakam ribuan terima kasih kepada pihak Polis Balai Simpang dan JPA yang hadir pada malam tersebut ,begitu juga diucapkan terima kasih kepada pihak yang tidak puas hati pada awalnya dapat menerima segala arahan dan akur dengan semua kehendak pihak keselamatan.

Akhbar Kosmo anak Utusan ada kekebalan boleh kritik Sultan Johor?


Nampaknya Umno Johor bersungguh-sungguh main isu WWW1 untuk ambik politikal mileage. Tak cukup dengan media penchachai spin isu ni, Pemuda Johor siap nak buat satu demonstrasi khas.

Katanya pada hari Ahad ni Pemuda Umno Johor bersama 300 NGO akan adakan Himpunan Menjunjung Taat Setia dengan jangkaan kehadiran 5,000 orang sebagai tanda sokongan terhadap Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar.

Aku takdak apa-apa masalah dengan himpunan tu, malah aku sokong depa buat himpunan tu, itu hak demokrasi depa macam jugak aku sokong Himpunan Hijau ke Putrajaya minggu lepas dan jugak Himpunan BERS✔H, BERS✔H 2.0 dan BERS✔H 3.0 sebelum ni.

Cuma yang aku mushkilnya pasai apa cuma nama Hj Nizar saja yang ditimbulkan. Kalau betul Pemuda Johor ikhlas memjunjung taat setia terhadap Sultan Johor patutnya akhbar Kosmo yang perlu lebih dikecam berbanding Hj Nizar.

Kat bawah ni videoclip Sidang Media oleh Raja Iskandar, Timbalan Ketua Pemuda Perak yang ceritakan secara terpeinci aksi akhbar Kosmo dalam isu WWW1 ni.Kalau Pemuda Johor nak sorok 'salahlaku' akhbat Kosmo tu aku boleh faham la pasai Kosmo tu anak kepada Utusan, 'akhbar rasmi' Umno BN. Yang aku mushkilnya pasai apa sampai hari ni langsung takdak tindakan dari pihak polis.

Takkan kut polis pun nak beraksi macam 'si anjing Umno'. Takkan kut akhbar Kosmo ada kekebalan boleh mengkritik sultan Johor tapi Hj Nizar tak boleh. Padahal Hj Nizar punya tweet langsung tak sebut Sultan Johor tapi akhbar Kosmo menang terang-terang sebut Sultan Johor yang bida no plat WWW1 tu.

Inilah dua anggota polis yang bertanya 28 soalan kepada DS Nizar

Dua anggota polis berpangkat DSP mengambil keterangan DS Nizar. 28 soalan ditanya polis kepada DS Nizar
Salah seorang anggota polis yang berpuashati dengan kerjasama  DS Nizar.
Seorang anggota polis  berbaju biru sedang berbuall dengan Peguam DS Nizar.
IPOH - DS  Nizar Jamaluddin menjawab 28 soalan dikemukakan oleh polis berhubung kenyataan yang dibuat berkenaan pembidaan nombor plat pendaftaran WWW1.Dua orang pegawai dari  Skudai Johor Bharu telah mengambil keterangan DS Nizar.

Soal siasat bermula jam 2.30 dan berakhir jam 3.10 petang tadi.
Ketika ditemui pemberita, Nizar berkata, dalam isu kes bidaan, beliau menghormati tugas polis dan telah memberi kerjasama sepenuhnya seperti yang diminta.

"Dia (polis) dah siasat, keterangan pun sudah diambil jadi saya serahkan kepada polis untuk siasat," tegas DS Nizar.

Fitnah Pencacai UMNO Menjadi-jadi. Dua Fitnah Terhadap TGNARumah usahawan Perlis dikait dengan Nik Aziz

KANGAR: Umno sekali lagi dikecam hebat kerana dikaitkan dengan fitnah apabila tersebarnya gambar yang dikaitkan dengan Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.
Gambar yang tersebar di laman sosial Facebook Anti Semua Salah Umno - ASSU itu mendakwa Nik Aziz mahu membina rumah rakyat untuk dirinya sendiri.

Bagaimanapun fitnah yang cuba dilemparkan kepada Mursyidul Am PAS itu akhirnya terjawab bila pengguna-pengguna laman sosial terbabit menjawab balik melalui komen-komen mereka bahawa gambar yang disiarkan itu adalah sebuah rumah di Perlis.

Rumah tersebut adalah milik seorang usahawan di negeri ini yang masih dalam pembinaan dan terletak di Kampung Utan Ibus, Kayang dekat sini.

Rumah ini dapat dilihat oleh pengguna Lebuhraya Kuala Perlis-Changlun yang mana lokasinya berada di tepi jalan iaitu di sebelah kiri jalan menghala ke Changlun. -Hrkh

klik untuk lebih jelas
 
FITNAH 2
Tengok gambar Nik Aziz pengang aurat perempuan !!


gambar (1)

gambar (2)


Kesal dengan sikap manusia dimuka bumi Allah ini tidak takut pada dosa dan pahala dan selalu ingkar akan arahan dan larangan Allah s.w.t. Dengan sewenangnya menabur kata-kata kesat , menfitnah dan menghina para ulama serta hukum Allah itu sendiri.

Kerana  keuntungan sedikit didunia yang fana mereka sanggup menempahan dosa untuk diri sendiri. Aku bukalah nak membodek sangat pada Nik Aziz tapi kalau di lihat pada gambar sungguh menampakan kebodohan manusia itu sendiri.

Kalau di tanya  100% aku tak mempercayai gambar yang disebar oleh cybertropper Umno ini yang sengaja mereka cipta untuk kerja bodoh mereka.Jadi untuk mengesahkan gambar itu betul betul fitnah  aku lampirkan gambar( 2 ) yang asli kemudian di potong gambar Haliry Clinton kemudian di paste gambar Tok Guru..., adakah anda percaya TGNA akan melakukan benda yang diharamkan oleh Allah?

Maka kita tidak hairan akan fitnah ini kerana fitnah sex, rasuah , menyalahgunaan kuasa dari pucuk sehingga ke bawah dalam parti Umno sudah sebati umpama aur dengan tebing. Busuk sampai keusus kata Mahathir..

Firman-Nya yang bermaksud: Dan fitnah itu lebih besar bahayanya daripada pembunuhannya. (Surah al-Baqarah, ayat 191)

Rasulullah SAW bersabda bermaksud: Akan muncul suatu ketika di mana ilmu Islam dihapuskan, muncul pelbagai fitnah, berleluasa sifat kedekut dan banyak berlaku jenayah. (Hadis riwayat Muslim)

Firman Allah bermaksud: "Wahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan" (Surah al-Hujurat, ayat 6)
-batuvskayu


Yang ini real, bukan photoshop

Bukti Gambar...Pilihan Tepat Mufti,Ustaz dan Imam Dalam Umno.. ,Mufti,Imam dan Ustaz dalam Umno akan berasa megah dan bangga apabila menerima saham dengan aktiviti dan program yang dianjurkan oleh pemimpin dan parti kesayangan mereka iaitu Umnuuoooo...sesungguhnya pilihan mereka adalah tepat dengan parti yang sinonim dengan program Maksiat!!

Siapa kawan Israel? (Mesti Baca)


Joe Lieberman adalah seorang yang hebat. Kenapa saya kata dia hebat? Sebab Lieberman adalah antara penyokong terkuat negara Israel dalam Kongres Amerika. Mark Vogel, pengerusi ‘National Action Committee Political Action Committee (NACPAC) yang pro-Israel telah menyebut dengan jelas terang bahawa Joe Lieberman adalah pembela Israel nombor wahid dalam Kongres.

“Tidak ada siapa yang lebih banyak memperbuat sesuatu bagi pihak Israel, selain Joe Liberman. Itu sebabnya beliau amat penting kepada komuniti pro-Israel.” Itu kata Mark Vogel.

Lieberman kini berada pada tangga keempat dalam senarai calon-calon yang menerima dana daripada badan-badan tindakan politik pro-Israel pada tahun 2006.

Dalam tahun 2002, Lieberman telah menaja sebuah resolusi pro-Israel di Senat Amerika berkaitan konflik Timur Tengah, secara terus terang menyatakan kebersamaan dengan Israel dalam usaha berterusannya untuk ‘menentang keganasan’.

Siapa pula yang lebih hebat daripada Lieberman?

Pastilah Senator John McCain yang beberapa tahun lalu kecundang dalam lumba menuju Rumah Putih, apabila ditakdirkan bersaing dengan Barack Husain Obama. Kita pastinya akan terus terkenang aksi veteran Perang Vietnam ini apabila beliau ternganga dengan jawapan-jawapan Obama sewaktu siri debat menuju pilihan raya presiden yang lalu.

Kedua-dua insan hebat ini bertamu ke Malaysia beberapa hari sudah. Seorang penyokong tegar negara Israel, dan seorang yang kalah pertandingan presiden. Mereka disambut penuh keriangan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang juga Presiden UMNO.

Kalaulah saya dapat mencuri dengar perbualan mereka berdua ini dengan Najib yang bakal menjadi Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia, alangkah terujanya saya. – Roketkini.com

Sultan tandatangani plak sokong tuntutan royalti


 
KUALA LUMPUR: Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V berkenan mencemar duli menandatangani plak Tuntutan Royalti Petroleum.


Baginda berkenan melawat booth Royalti sebuah Gabungan Profesional Kelantan Menuntut Royalti, Pendaratan Minyak dan Gas Ke Kelantan, bersempena Ekspo Pertanian Kelantan 2012 di pekarangan Stadium Sultan Mohamad IV, semalam.

Turut mengiringi baginda adalah Menteri Besar, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang juga menurunkan tandatangan sokongan, lapor laman web Gerakan Menuntut Royalti Petroleum Kelantan http://royaltikelantan.com

Setiausaha Gerakan Bertindak Kembalikan Royalti Kelantan (Gegar) Muhammad Hishamuddin Ghazali berkata sokongan Sultan Kelantan merupakan satu anjakan terbesar terhadap kempen tuntutan rakyat yang berterusan.

Ini juga menunjukkan bahawa perjuangan tersebut perlu disokong semua rakyat Kelantan.

Beliau mengulas tindakan Sultan Muhammad V yang menurunkan tandatangan pada plak semasa kempen tersebut diadakan di Ekspo Pertanian Kelantan 2012 yang berlangsung selama lima hari dari 5 Jun hingga 10 Jun 2012.

“Tindakan sokongan baginda yang merupakan ekspresi rakyat Kelantan atas dasar baginda Sultan sebagai pemimpin rakyat Kelantan.

Perjuangan Gegar tidak mengira sentimen politik kerana kami menuntut hak rakyat Kelantan yang dinafikan,” Hisahmuddin mengulas.

Gegar meneruskan kempen tandatangani kain rentang selepas beberapa siri diadakan berjaya mengumpul lebih 50,000 tandatangan.

Gegar akan terus bergerak untuk menyemarakkan lagi kempen sehingga tuntutan rakyat ini berjaya.

Kerajaan Negeri Kelantan membuat tuntutan royalti berdasarkan perjanjian di bawah Akta 144 Petroleum Development Act 1974 yang ditandatangani oleh Kerajaan Negeri dan Persekutuan.

Laporan dari Jabatan Perangkaan bahawa cari gali petroleum itu telah beroperasi sejak 2004 dan tuntutan royalti lebih RM1 bilion itu dikira bermula dari 2004 hingga kini. -Hrkh

KULIAH ILMU