Selasa, 18 Januari 2011

Pelik Bila Nazri Aziz Beria Pertahan Ummi Hafilda Anak Derhaka

Masalahnya disini, nampak sangat benarnya bahawa Ummi Hafilda ni memang ayam denak ciptaan Umno menjelang PRU ke 13 nanti. Bagai benar apa yang dimomokkan selama ini, Ummi Hafilda adalah umpan ciptaan Umno untuk menggoyahkan pakatan pembangkang dalam menawan Putra Jaya.

Apa yang dihairankan ialah bagaiman parti sebesar dan kononnya segagah Umno boleh mempercayai Ummi Hafilda untuk memporak perandakan pakatan pembangkang? Apa kah sudah ketandusan idea kah mereka sehingga sanggup mempergunakan umpan yang sudah lupus hayat dimakan zaman sebagai senjata sulit menekan pembangkang? Haha... Umno pasti akan kalah lebih teruk lagi sekiranya Ummi Hafilda diangkat sebagai pembantu BN dalam menghalang perjalanan Pakatan Rakyat ke Putra Jaya.

Dalam laporan Bernama disini, Nazri telah membidas kenyataan yang dikeluarkan oleh Karpal Singh dengan menempelak Pengerusi Kebangsaan DAP itu sebagai "bukan hakim" untuk memutuskan samaada saman Ummi Hafilda terhadap Karpal, Anwar dan lain lain boleh diteruskan atau tidak.

"Itu Karpal yang kata, Karpal bukan hakim," kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz, berhubung isu saman RM700 juta yang ingin difailkan Ummi Hafida Ali termasuk terhadap Karpal Singh.

Nazri berkata, kenyataan Karpal yang mempertikai kelayakan Ummi Hafilda memfailkan saman berkenaan kerana faktor masa membayangkan seolah-olah Pengerusi Kebangsaan DAP mengharapkan saman itu tidak diteruskan.

"Karpal bukan hakim untuk buat keputusan itu. Macam sudah tak ada alasan lain.
Shalehudin

Tiada ulasan:

Catat Ulasan