Jumaat, 1 April 2011

UMNO lah 'Hantu' dan 'Jembalang ' sebab tak bertanding tapi menganggu rakyat Sarawak

Memang nampak bodoh kenyataan Timbalan Presiden Umno. Hantu dan Jembalang ni benda tak terlibat dalam pilihanraya. PAS, PKR, DAP bertanding dalam pilihanraya Sarawak jadi tak termasuk dalam kategori yang Munyiddin tuduh.

Parti mana yang tak bertanding tapi merayau di Sarawak sekarang? Parti mana yang dok menganggu rakyat Sarawak sekarang? Parti mana yang sedang menakut-nakutkan rakyat Sarawak sekarang ? Jawapannya UMNO.

UMNO tak bertanding walau satu kerusi pun di Sarawak. Jadi , Hantu dan Jembalang tu adalah UMNO sendiri


KUALA LUMPUR, 31 Mac: Kenyataan Timbalan Perdana Menteri menggelar parti selain BN, yang akan berkempen pada pilihan raya negeri Sarawak sebagai 'hantu' dan 'jembalang', mencerminkan ketakutan pemimpin BN itu.

Pengarah Pilihan Raya PAS pusat Datuk Halim Abdul Rahman berkata, Tan Sri Muhyiddin Yassin terpaksa mengeluarkan kenyataan sedemikian bagi menutup kelemahan BN setelah lebih 46 tahun menguasai negeri Bumi Kenyalang itu namun masih ketinggalan.

"Tak payah komen la...bodoh sangat.

"46 tahun lebih mereka di Sarawak, apa yang dibuat?" soalnya yang juga ahli parlimen Pengkalan Chepa.

Katanya, rakyat harus sedar bahawa BN telah menganaktirikan Sarawak sejak sekian lama.

Walaupun Sarawak kaya dengan hasil mahsyur jelasnya, namun rakyat dan negeri itu sendiri masih ketinggalan dari arus pembangunan.

Dan tidak pelik katanya jika Muhyiddin menuding jari kepada pihak lain bagi menutup kelemahan mereka apatah lagi berdepan pilihan raya negeri itu 16 April ini.

"Baru sekarang nak buat itu, buat ini," tambahnya.

Muhyiddin semalam menyifatkan parti selain BN yang akan menyertai pilihan raya Sarawak sebagai 'hantu' dan 'jembalang' dan perlu ditolak rakyat.

Katanya, sebahagian 'hantu' dan 'jembalang' itu sebahagiannya datang dari Semenanjung manakala sebahagian yang lain sudah ada di negeri ini dan akan menawarkan janji-janji manis.

Beliau berkata demikian ketika berucap di Majlis Bersama Rakyat di pinggir Sungai Sarawak di Kampung Boyan-Gersik di Kuching semalam.
Posted by PASPB
http://2.bp.blogspot.com/__t3_XOcHzbI/Sxu8Nww9-2I/AAAAAAAAKK4/Cfh1HJeOCEs/s320/wak-sembab-pendengki.jpg

Tiada ulasan:

Catat Ulasan