Selasa, 7 Jun 2011

UMNO gelabah bewak PILIHANRAYA MASJID di PENANG

oleh AnakKedah007.blogspot.com

mai nak sembang sikit bab PILIHANRAYA MASJID di PENANG
GEORGETOWN 6 Jun – Kerajaan negeri pimpinan DAP memutuskan kaedah pemilihan Anggota Jawatankuasa (AJK) Kariah Masjid di seluruh negeri menggunakan sistem pengundian dalam kertas undi ala pilihan raya.

KUALA LUMPUR 6 Jun - Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP) diminta meneliti secara mendalam pelaksanaan 'pilihan raya masjid' di negeri itu kerana dikhuatiri boleh menimbulkan perpecahan dalam kalangan umat Islam.

KUALA LUMPUR 6 Jun - Pemilihan jawatan kuasa masjid di Pulau Pinang yang akan dilakukan menerusi 'pilihan raya masjid' mesti bebas daripada sebarang unsur politik kepartian kerana ia boleh membawa perpecahan di kalangan umat Islam.
ha ha ha..cuba tengok depa meroyan tahap cipan dah nie...cakap pun macam budak kencing malam dah...sampai suruh teliti takut ada perpecahan laa takut ada unsur politik laa...macam2 depa ulasnya..semua tu nak tunjuk kata DAP nak ambik alih masjid.... pie kot mana depa pusing cerita pon dah tak tau dah....

Lanie apa masalahnya.. ini kira terbaik laa.. dimana setiap AJK yang akan buat kerja di MASJID tersebut adalah merupakan pilihan majority dari kawasan tersebut..awat hangpa takut AJK yg karat BIRU yg hangpa lantik secara terus tuu akan tak terpilih dah dan rakyat akan toloak depa... jadi kalau puak2 proksi hangpa tu kalah maka tangan2 ajaib hangpa kat masjid tak boleh nak buat kelaku laa.. itu kot yg utamanya.....

kalau takut perpecahan..kalau mcm tu takyah laa buat pilihanraya umum... itu lagi huru hara rakyat jika dilihat cara otak sempit hangpa tuuu...sudah laa UMNO oi...akaq hangpa tu dah semakin mereput dah...jadi paham2 la nooo.....baik undur diri secara terhormat.....adiooosss..

p/s: Kedah/Selangoq tak mau buat kaa..???

Tiada ulasan:

Catat Ulasan