Selasa, 24 Mei 2011

Blog Celaka Lahanat Hina Allah dan Nabi Muhammad!


Rata-rata blog PR membuat kiriman mengutuk blog lahanat dan celaka di atas. Blog yang menggunakan nama Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara ini menghina Nabi Muhammad dan Allah, mengubah suai surah dan hadis, membayangkan Nabi sebagai seorang gila seks, dan pelbagai macam lagi kiriman yang menghina Islam. Berdasarkan pemerhatian saya, blog ini berkemungkinan ditadbir oleh orang Melayu berdasarkan gaya penulisannya.

Saya keberatan untuk menyalin dan menampal beberapa gambar yang diubah suai, gambar komik yang menghina Nabi Muhammad, begitu juga beberapa gambar lain yang secara jelas menghina Allah, al-Quran kerana melalui tampalan gambar itu, kita secara tidak langsung turut menyebarluaskan gambar-gambar itu. Saya juga tidak mahu mengulas panjang-panjang kerana saya berharap Allah akan melaknati pemilik blog itu atas segala perbuatannya.

Kepada pihak berkuasa yang siang malam memantau blog Pakatan Rakyat, ambillah tindakan dan pastikan pemilik blog itu dibawa ke muka pengadilan. Tindakannya menghina agama Islam secara terang-terangan itu seolah-olah mencabar kewibawaan anda!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan